Méteres kalács
  • timer100 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • porcukor - 34 dekagramm
    • + 2 evőkanál étolaj - 1 dl
    • langyos víz - 1 dl
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • kakaópor - 3 evőkanál

    A krémhez

    • epres- vagy puncspudingpor - 2 csomag
    • tej - 5 dl
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • rum - 4 evőkanál

    A mázhoz

    • csokoládé vagy tortabevonó - 1 tábla

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a cukorral az 1 dl olajjal és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük, majd a tojások habbá vert fehérjét.
    2. A massza felét kikent, lisztezett őzgerinc formába öntjük. A másik feléhez adjuk a 2 evőkanál olajat és a kakaóport. Ezt is egy őzgerincbe öntjük és megsütjük őket.
    3. Ha megsült óvatosan kiborítjuk a formából, és ha teljesen kihűlt csak akkor szeleteljük fel.
    4. A Ramát a cukorral, a rummal habosra keverjük. A pudingokat a tejjel megfőzzük, ha kihűlt a Ramás krémhez adjuk. Ezzel töltjük meg a szeleteket, felváltva egy sima egy barna tészta.
    5. Csokimázzal bevonjuk.