Feltöltve:

Méteres

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás5 darab
kristálycukor25 dekagramm
étolaj1 dl
finomliszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál

krem

kristálycukor5 evőkanál
tej0.5 liter
vaníliás pudingpor1 csomag
rum4 evőkanál
porcukor15 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat, 1 dl meleg vizet, és nagyon jól kikeverem. Belekeverem a tojásfehérjék felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet óvatosan összekeverem. A tészta felét kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett őzgerincformába öntöm, és megsütöm. A másik felébe elkeverek 2 evőkanál kakaót, és szintén megsütöm. A tésztákat deszkára borítom, és kihűtöm. A tésztákat 1 cm-es szeletekre vágom. Egy sárga szeletet megkenek a krémmel, utána egy barna szelet következik, majd megint krém és sárga tészta, mindezt addig folytatom, ameddig a készlet tart. A süteménykígyó hossza végül valóban majd egy méter lesz. A tetejét saját krémjével, vagy csokoládémázzal vonom be. Rézsútosan szeletelem, így érdekes, tarka szeleteket kapok. Krém: a tejjel, a vaníliaporral és 5 evőkanál cukorral elkészítem a pudingot. A vajat vagy sütőmargarint a porcukorral habosra keverem. A kihűlt pudinghoz adom a cukros vajat vagy sütőmargarint, meglocsolom rummal,
és még egyszer jól kikeverem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem