Metélőhagymás krémleves fejes salátából
Metélőhagymás krémleves fejes salátából
  • timer15 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • aprított fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • Knorr Ételsűrítő - 2 evőkanál
  • fejes saláta - 1 darab
  • apróra vágott kapor - 1 csokor
  • Rama sütőmargarin - 0.5 darab
  • kruton - 100 gramm
  • csokor apróra vágott metélőhagyma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Oldjuk fel a Knorr zöldségleves-kockát 3 pohárnyi forró vízben. Adjuk hozzá a metélőhagymát és főzzük 5 percig.
  2. Vágjuk apróra a salátát és a fokhagymát.
  3. Szórjuk az alaplébe a Knorr ételsűrítőt és alaposan keverd össze. Dobjuk bele a salátát és a fokhagymát, és főzzük 5 percig.
  4. Keverjük a levesbe a Rama margarint és jól keverjük el. Fűszerezzük borssal és sóval (ha szükségesnek tartod), majd turmixoljuk krémesre.
  5. Öntsük a levest kis tálkákba és díszítsük kaporral. Külön adjunk mellé a krutont, vagy a levesgyöngyöt, amit tetszés szerint szórhatnak bele.