Feltöltve:

Mentolos csokoládétorta

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás5 darab
Ráma8 dekagramm
cukor8 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
rum1 evőkanál
darált mandula20 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
étcsokoládé10 dekagramm
tejszín0.5 liter
mentolos étcsokilapocska20 dekagramm
pálinka1 evőkanál
habfixáló2 csomag
mentolos ízű fondant drazsé étcsokis bevonattal5 dekagramm
tejszínhab1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A Ramát, cukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgát és a rumot habosra verjük, a mandulát és a sütőport hozzákeverjük. Óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojáshabot is. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.kimargarinozzuk és kilisztezünk egy kb. 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét felaprítjuk. A tejszínt, a csokoládéforgácsot, a mentolos csokoládét és a pálinkát folyamatos keverés közben felolvasztjuk, majd a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a habfixálóval felhabosítjuk. A kihűlt piskótát félbevágjuk, az alsó lapra kenjük a krém háromnegyedét, ráborítjuk a tetejét, és a maradék krémmel beborítjuk a tortát. Csokoládédrazséval és tejszínhabbal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem