Feltöltve:

Mentolos csokitorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
cukor160 gramm
liszt160 gramm

krem

tejszín600 milliliter
mentolos csoki600 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgát habosra keverjük, majd a tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgát és a fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet is.

  2. 2. lépés

    Habkártyával a sütőkarikába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának, majd 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

  3. 3. lépés

    A tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne simára a mentolos csokit. A krémet le kell hűtenünk, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.

  4. 4. lépés

    A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1