Feltöltve:

Mentatorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor5 evőkanál
Ráma4 evőkanál
tojás2 darab
liszt12 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi

A jégkrémhez

marcipánmassza10 dekagramm
mentás csokoládélap8 dekagramm
tejföl2.5 dl
tojássárgája2 darab
fehér rum1 evőkanál
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
kakaó1 teáskanál
fehér rum1 evőkanál
étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, a tojással, teszünk bele csipetnyi sót, majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát Ramával kikent 28 centi átmérőjű tortaformába öntjük és 20 perc alatt megsütjük. A formából kivéve rácsra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a jégkrémet. A tejfölt elkeverjük 4 evőkanál porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. Beletesszük a tojássárgáját és az apró darabokra tört mentás csokit. A masszát a fagyasztóba tesszük, és 3-4 óráig fagyasztjuk. Közben többször átkeverjük. Ha van fagylaltgépünk, a segítségével 15 perc alatt elkészíthetjük a jégkrémet. A piskótát középen vízszintesen félbevágjuk, és meglocsoljuk rummal. A marcipánmasszát összegyúrjuk a maradék porcukorral, kinyújtjuk, és betakarjuk vele a piskótát. A fagyott krémet, szobahőmérsékleten hagyjuk egy picit felengedni, majd a marcipánra simítjuk. Őszibarackcsíkokkal díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem