Mentás csokikosár
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tejcsoki - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • tejszín - 2 dl
    • borsmenta esszencia - 2 csepp

    Tészta

    • Ráma - 13 dekagramm
    • liszt - 13 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • marcipán - 10 dekagramm
    • tojásfehérje - 1 darab

    Díszítés

    • étcsoki - 5 dekagramm

    Egyéb

    • muffin sütőforma - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. 10 dkg Ramát a liszttel robotgéppel összemorzsolunk, majd 1 tojást hozzáadunk és a keveréket gyorsan tésztává dolgozzuk. A tésztát Ramával kikent muffin sütőbe nyomkodjuk úgy, hogy kosár formája legyen. 10 dkg marcipánt lereszelünk, vagy ledarálunk, majd a maradék 3 dkg Ramával és az 1 tojásfehérjével simára keverjük. Kiskanálnyi halmokat a kosarakba rakunk. Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
    2. A tejcsokit gőz fölött megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk és a tojássárgát a csokihoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott csokiba forgatjuk. Borsmentával ízesítjük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd a kosárformákba töltjük.
    3. 5 dkg étcsokit megolvasztunk gőz fölött, majd nyomózsákba töltjük. A csokit sütőpapírra különféle alakzatokban nyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek óvatosan szedjük fel a sütőpapírról és szúrjuk a kosaracskákba. Ezek után legyen szívünk megenni őket.