Feltöltve:

Mentás csokikosár

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tejcsoki10 dekagramm
tojássárgája1 darab
tejszín2 dl
borsmenta esszencia2 csepp

Tészta

Ráma13 dekagramm
liszt13 dekagramm
tojás1 darab
marcipán10 dekagramm
tojásfehérje1 darab

Díszítés

étcsoki5 dekagramm

Egyéb

muffin sütőforma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. 10 dkg Ramát a liszttel robotgéppel összemorzsolunk, majd 1 tojást hozzáadunk és a keveréket gyorsan tésztává dolgozzuk. A tésztát Ramával kikent muffin sütőbe nyomkodjuk úgy, hogy kosár formája legyen. 10 dkg marcipánt lereszelünk, vagy ledarálunk, majd a maradék 3 dkg Ramával és az 1 tojásfehérjével simára keverjük. Kiskanálnyi halmokat a kosarakba rakunk. Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

2. lépés

A tejcsokit gőz fölött megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk és a tojássárgát a csokihoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott csokiba forgatjuk. Borsmentával ízesítjük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd a kosárformákba töltjük.

3. lépés

5 dkg étcsokit megolvasztunk gőz fölött, majd nyomózsákba töltjük. A csokit sütőpapírra különféle alakzatokban nyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek óvatosan szedjük fel a sütőpapírról és szúrjuk a kosaracskákba. Ezek után legyen szívünk megenni őket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem