Mentás mártogatós
Mentás mártogatós
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • natúr joghurt - 2 dl
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • cukor - 1 csipetnyi
  • citrom leve - 1 teáskanál
  • Delikát ételízesítő - csipetnyi
  • törökmogyoró - 50 gramm
  • menta - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Vágjuk apróra a mentát és petrezselymet. A mogyorót törjük össze egy mozsárban vagy vágjuk apróra egy késsel.
  2. A joghurtot keverjük ki szép simára, majd keverjük bele a mentát, a mogyorót, a cukrot és a citromlét.
  3. Ízesítsük pár csipet Delikáttal és a petrezselyemzölddel. Tálalás előtt hűtsük le.Tálaljuk grissinihez, pirítóshoz, kétszersülthöz, gyümölcsnyársakhoz.