Mennyei Tiramisu torta
Mennyei Tiramisu torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • zselatinfix - 1 csomag
    • tojássárgája - 2 darab
    • porcukor - 6 evőkanál
    • habfixáló - 1 darab
    • tejszín - 4 dl
    • mascarpone - 50 dekagramm

    Szükséges még

    • kakópor - 1 kevés
    • Cukor - 1 darab
    • tej - 1 darab
    • forró víz - 2 dl
    • neszkávé - 2 kávéskanál
    • babapiskóta - 2 csomag

    Piskóta (26 cm kerek)

    • Tojás - 4 darab
    • Sütőpor - 0.5 csomag
    • étolaj - 1 evőkanál
    • Liszt - 4 evőkanál
    • Cukor - 4 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókból kerek tortaformában piskótát sütünk.
    2. A mascarponét és a tojássárgát összeturmixoljuk, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd végül a porcukrot (ízlés szerint). A tejszínt felverjük egy habfixálóval, és lazán a sajtkrémhez keverjük.
    3. A kihűlt piskótakarikát egy 28 cm-es kerek forma aljára teszem, körberakom babapiskótákkal, az aljából kb. 2 cm-t levágtam. A kávét forró vízzel, tejjel, cukorral elkeverem, hogy finom tejeskávé íze legyen.
    4. Sütőecsettel kenem a kávét a kerek piskótalapra, valamint az álló babapiskóták belső oldalára. Belesimítom a krém felét, kirakom kávéba mártott babapiskótával, majd rásimítom a maradék krémet.
    5. Hűtőbe rakom, és legalább 4 órát állni hagyom. Tálalás előtt kakaóport szitálok rá, és tetszés szerint tovább díszíthető.