Feltöltve:

Mennyei tekercs

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej2 dl
porcukor10 dekagramm
kakaópor10 dekagramm
vaj, vagy sütőmargarin20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
mogyoró10 dekagramm
meggybefőtt35 dekagramm
rum0.5 dl
mazsola10 dekagramm

Mennyei krémes tekercs

tojás6 darab
kristálycukor6 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
finom liszt12 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
vaj vagy sütőmargarin1 kevés
finomliszt1 adag

Mennyei tekercs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A krémhez a tejet a porcukorral és a kakaóval folyamatos. Keverés közben felforraljuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat, vagy sütőmargarint és az egészet habosra keverjük. A cukrot egy kislábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót, és aranybarnára pirítjuk. A forró grillázst kivajazott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, apró darabokra törjük. A kakaókrémet elkeverjük a grillázzsal, a meggyel és a rumba áztatott mazsolával. A krémet elsimítjuk a piskótán, majd szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük, amíg a krém teljesen megdermed. A tetejét meghintjük porcukorral, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk. Mennyei krémes tekercs. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. A lisztet tálba szitáljuk, és összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd következhet a maradék liszt. Óvatosan összedolgozzuk, úgy, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kivajazott, kilisztezett 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, és nedves konyharuhában feltekerve hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem