Feltöltve:

Mennyei élvezet

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás10 darab
liszt10 evőkanál
cukor10 evőkanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
sütőpor0.5 teáskanál

krem

meggylekvár20 dekagramm
tehéntúró25 dekagramm
tejföl5 evőkanál
cukor2 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
mazsola1 kevés
vaníliás cukor1 csomag

A habhoz

növényi tejszín3 dl
csokis bevonó10 dekagramm

A tepsibe

sütőpapír1 darab

Elkészítés

1. lépés

A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát készítünk. Kibélelünk egy közepes tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük, majd középen kettévágjuk. A túrót összedolgozzuk a hozzávalókkal, hogy lágy, krémes legyen. A növényi tejszínt kemény habbá verjük és hűtőbe tesszük. A piskóta alsó lapját megkenjük a meggylekvárral, erre rákenjük a túrótölteléket, befedjük a piskóta tetejével és erre kenjük a kemény habot. Hűtőbe tesszük, kb 1 órára.
Felolvasztjuk a csokit és mintákat rajzolunk a hab tetejére. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem