Meleg saláta újburgonyával, sült paprikával és pirított füstölt kolbásszal a Saláták kategóriában
Tegyünk föl hideg vízben 500 g újburgonyát főni. Mikor már forr a víz, dobjunk bele 2 db Knorr tyúkhúsleves kockát. Ha kész, hűtsük le egy kicsit és vágjuk föl félbe, illetve a nagyobb darabokat negyedekbe.
Ezalatt a kápia paprikákat süssük meg 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt. Majd tegyük egy edénybe őket és fedjük le fóliával. Mikor már hűltek valamelyest, húzzuk le a bőrüket, magozzuk ki és vágjuk fel csíkokra.
Közben vágjuk karikákra a kolbászt és az olíva olajban pirítsuk meg egy kicsit a szeleteket.
Ugyanebben az olíva olajban pirítsuk át az újkrumpli darabokat is, így át tudja venni a paprikás kolbász finom, fűszeres, füstös zamatát is.
Egy laposabb salátástálra helyezzük először a meleg újburgonya darabokat az olíva olajjal együtt, arra a sült paprika csíkokat, majd a kolbász karikákat. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, a tetejét pedig szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Tálaljuk melegen, vagy langyosan önmagában is, vagy grillezéskor köretként.