Feltöltve:

Megyvarázs

timer 5
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

Ráma25 dekagramm
cukor20 dekagramm
Bourbon vaníliás cukor1 csomag
vanílliás pudingpor2 csomag
Ét/tejcsoki1 darab

Fehér piskóta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
porcukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

Csokis piskóta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor1 csomag
kakópor2 evőkanál
meggy1 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

6 tojás sárgáját elkeverünk 6 evőkanál cukorral, majd felverjük a tojásfehérjét, és belekeverjük a tojássárgájába. 6 evőkanál lisztet egy csomag sütőporral összekeverünk és lassan kavargatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük.

2. lépés

Az előzőhöz hasonló piskótát készítünk, azzal a különbséggel, hogy 2 evőkanál kakaóport és tetszés szerint meggyet teszünk bele, de ne sokat, mert elázik a piskóta. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

3. lépés

Elkészítjük közben a krémet. A 25 dkg Ramát 20 dkg cukorral habosra keverjük. 6 dl tejet melegítünk, és sűrűre főzünk benne 2 csomag vaníliás pudingport. Ha kihűlt, belekeverjük a már habosra kevert Ramába, majd csomómentesre keverjük. A csokis-meggyes piskótára kenjük a krémet, és a fehér piskótával befedjük. A tetejére ét/tejcsokit öntünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem