Feltöltve:

Meggyvermut

timer 30
mood Közepes
person 12 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor1 kilogramm
meggy1 kilogramm

Meggyvermut recept.

Elkészítés

1. lépés

A meggyet kimagozzuk, jól kinyomkodjuk és a levével együtt egy 5 literes befőttes üveg aljára tesszük. A magokat összetörjük, (kalapáccsal meg lehet próbálni) és azt is a meggyre szórjuk. A cukrot kevés vízzel sziruppá főzzük és a meggyre öntjük. Az egészhez még annyi vizet öntünk, hogy kb. 3-4 ujjnyi hely maradjon az üveg tetejéig szabadon, így forrás közben nem fog kifutni.

2. lépés

Az egészet hagyjuk 6 hétig erjedni úgy, hogy naponta kétszer megkeverjük. Ha letelt a 6 hét, akkor lefejtjük. Ez azt jelenti, hogy az egészet leszűrjük egy tiszta tálba és a meggyet is kinyomkodjuk. Kimossuk a kiürült befőttes üveget, majd visszatöltjük bele. Kb. még 2 hét, mire szépen letisztul.

3. lépés

Ekkor üvegbe önthetjük. Vigyázzunk, hogy az alján lévő seprű ne kerüljön bele. Az üvegből is óvatosan öntsük, amikor már a végét járja, mert még mindig lehet zavaros az alja. Javasolt hűtőben tárolni. Ami nem fér a hűtőbe, azt olyan üvegbe tegyük, hogy minél kevesebb levegő legyen fölötte.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem