Feltöltve:

Meggytekercs

timer 80
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás6 darab
kristálycukor6 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
finom liszt12 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
vaj vagy sütőmargarin1 kevés
finomliszt1 adag

krem

tej2 dl
porcukor10 dekagramm
kakaópor10 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin20 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
mogyoró10 dekagramm
meggybefőtt35 dekagramm
rum0.5 dl
mazsola10 dekagramm

Meggytekercs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. A lisztet tálba szitáljuk, és összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd következhet a maradék liszt. Óvatosan összedolgozzuk úgy, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, és nedves konyharuhában feltekerve hagyjuk kihűlni. Krém: a krémhez a tejet a porcukorral és a kakaóval folyamatos keverés közben felforraljuk. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat vagy sütőmargarint, és az egészet habosra keverjük. A cukrot egy kis lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót és aranybarnára pirítjuk. A forró grillázst kivajazott vagy kisütőmargarinozott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, apró darabokra törjük. A kakaókrémet elkeverjük a grillázzsal, a meggyel és a rumba áztatott mazsolával. A krémet elsimítjuk a piskótán, majd szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük, amíg a krém teljesen megdermed. A tetejét meghintjük porcukorral, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem