Meggyszósz
Meggyszósz
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 7 dl
  • Cukor - 4 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • Liszt - 3 evőkanál
  • Fahéj - csipetnyi
  • meggy - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A meggyet ha nem magozott kimagozzuk.
  2. Egy közepes lábasban feltesszük a meggyet, a magozásnál keletkezett lével együtt főni és hozzáöntünk 7-10 dl vizet.
  3. A vízben teszünk cukrot. Attól is függ, hogy a meggy mennyire savanykás. Lehet kevesebb, vagy több a cukor. A cukorral együtt teszünk bele fahéjat is ízlés szerint.
  4. Kb 15 perc után főzés után habarást készítünk a következőképpen: a tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd a meggy főzőlevéből is teszünk bele 2-3 kanállal, hogy a tej átvegye a hőt.
  5. Takarék lángon lassan a habarást beleöntjük a meggyszószba. Folyamatosan kevergetjük amíg besűrűsödik. Egyszer hagyjuk, hogy felforrjon és kész is.