Meggylikőr
Meggylikőr
  • timer5 perc
  • moodKönnyű
  • person15 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 1 kilogramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • meggy - 1 kilogramm
  • törkölypálinka - 1 liter

Elkészítés:

  1. Egy nagy befőttes üvegbe (vagy mint a képen csatos üvegbe) mindent beleteszünk. Először a meggyet, majd rászórjuk a cukrot, végül ráöntjük a pálinkát. Nem fog rögtön feloldódni az összes cukor, ezért majd rázogatni kell később. Minimum 21 napig napos, meleg helyen érni hagyjuk.
  2. Minden nap megforgatjuk az üveget egy kicsit, így könnyebben felolvad a cukor, másrészről könnyebben érlelődik a pálinkában a gyümölcs. Minél tovább áll, annál finomabb lesz az íze, mind a pálinkának, mind pedig a gyümölcsnek! De óvatosan a 21 nap elteltével inkább vegyük be a napról, nehogy felforrjon a likőrünk! A 21 nap elteltével átszűrjük a likőrt egy "szép" üvegbe, pár szem meggyet díszítésnek teszünk még bele. A maradék likőrös meggyet pedig nassolásként, bonbonokba, vagy tortákba, süteményekbe felhasználhatjuk, de csak óvatosan, mert nagyon erősek!!