Feltöltve:

Meggylikőr

timer 5
mood Könnyű
person 15 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor1 kilogramm
vaníliás cukor1 csomag
meggy1 kilogramm
törkölypálinka1 liter

Elkészítés

1. lépés

Egy nagy befőttes üvegbe (vagy mint a képen csatos üvegbe) mindent beleteszünk. Először a meggyet, majd rászórjuk a cukrot, végül ráöntjük a pálinkát. Nem fog rögtön feloldódni az összes cukor, ezért majd rázogatni kell később. Minimum 21 napig napos, meleg helyen érni hagyjuk.

2. lépés

Minden nap megforgatjuk az üveget egy kicsit, így könnyebben felolvad a cukor, másrészről könnyebben érlelődik a pálinkában a gyümölcs. Minél tovább áll, annál finomabb lesz az íze, mind a pálinkának, mind pedig a gyümölcsnek! De óvatosan a 21 nap elteltével inkább vegyük be a napról, nehogy felforrjon a likőrünk! A 21 nap elteltével átszűrjük a likőrt egy "szép" üvegbe, pár szem meggyet díszítésnek teszünk még bele. A maradék likőrös meggyet pedig nassolásként, bonbonokba, vagy tortákba, süteményekbe felhasználhatjuk, de csak óvatosan, mert nagyon erősek!!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 3"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 7"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem