Meggyleves főzés nélkül
Meggyleves főzés nélkül
  • timer125 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • habtejszín - 1 dl
  • porcukor - 1 teáskanál
  • 1,5%-s tej - 1 liter
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • meggy - 50 dekagramm
  • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
  • meggylé (dobozos) - 5 dl

Elkészítés:

  1. A meggyet beletesszük az edénybe és a tejet,tejszínt,meggylevet hozzáadjuk.
  2. Beletesszük a vaníliás cukrot, porcukrot (óvatosan, mert a meggylé édes) és a citrom reszelt héját valamint a levét. Hozzáadjuk a fűszereket és készre ízesítjük.
  3. Hűtés után fogyasztható (2 óra) ha addig megnem esszük! :o)