Feltöltve:

Meggykrémes pite

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt45 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
0.5 teáskanál
cukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Ráma25 dekagramm
tojás2 darab
tejföl1 evőkanál

Töltelékhez

meggylé8 dl
cukor5 evőkanál
főzős vaníliás pudingpor2 csomag
fahéj1 darab
magozott, lecsepegtetett meggy1 liter

Elkészítés

1. lépés

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből, a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet, és félretesszük hűlni. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a Ramát, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt, jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem