Feltöltve:

Meggyhabos cupcake

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tojás4 darab
porcukor4 evőkanál
Liszt4 evőkanál
1 csipetnyi
meggybefőtt1 üvegcse
tejszín200 milliliter
habfixáló1 csomag
laktózmentes margarin5 dekagramm

Alternatív étrend

Promó

Elkészítés

1. lépés

A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.






2. lépés


A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan - már nem habverővel - alaposan belekeverjük a lisztet.

3. lépés

A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba, és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs. Betesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!

4. lépés

A krémhez a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót,valamint ízlés szerint porcukrot. A befőtt levéből is teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.

5. lépés

A krémet habzsákba tesszük, és egy hosszabb kinyomófejjel a kihűlt muffinok belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből. A tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem