Feltöltve:

Meggyhabos cupcake

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tojás4 darab
porcukor4 evőkanál
Liszt4 evőkanál
1 csipetnyi
meggybefőtt1 üvegcse
tejszín200 milliliter
habfixáló1 csomag
laktózmentes margarin5 dekagramm

Ételintolerancia

Laktóz mentes

Promó

TRND2018

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.






  2. 2. lépés


    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan - már nem habverővel - alaposan belekeverjük a lisztet.

  3. 3. lépés

    A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba, és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs. Betesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!

  4. 4. lépés

    A krémhez a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót,valamint ízlés szerint porcukrot. A befőtt levéből is teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.

  5. 5. lépés

    A krémet habzsákba tesszük, és egy hosszabb kinyomófejjel a kihűlt muffinok belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből. A tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Feliratkozom a hírlevélre