liszt | 50 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
tejföl | 1 pohár |
porcukor | 10 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
tej | 1 evőkanál |
magozott meggybefőtt | 2 pohár |
kristálycukor | 4 evőkanál |
búzadara | 8 evőkanál |
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ketté osztjuk és elnyújtjuk.
A töltelékhez valókat állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (20x30) nyújtjuk az egyik tésztalapot. Ráöntjük a még forró, meggysűrítményt, majd a tetejére igazítjuk a másik tésztalapot, és a tetejét megkenjük egy felvert tojással.
A tepsit lefedjük alufóliával. Így sütjük kb. 10 percig (hőlégkeveréses sütőben). Majd levesszük róla a fóliát és további 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Hozzászólások