Feltöltve:

Meggyes pite pudingos töltelékkel

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt45 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
0.5 teáskanál
cukor12 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Ráma25 dekagramm
tojás2 darab
tejföl1 evőkanál

Töltelékhez

meggylé8 dl
cukor5 evőkanál
főzős vaníliás pudingpor22 csomag
fahéj1 darab
magozott, lecsepegtetett meggy1 liter

A tetejére

tojás1 darab

A tepsi kenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből, (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen), a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet, félretesszük hűlni. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a Ramát, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt, (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem