Feltöltve:

Meggyes piskóta mandulakéreggel

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

cukor13 evőkanál
liszt13 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
tojás13 darab

Töltelék

meggy0.75 kilogramm

A tetejére

cukor3 marék
mandulapehely15 dekagramm

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tepsit kikenjük Ramával, beleszórjuk a cukrot és a mandulapelyhet. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájába beletesszük a cukrot, és kézi mixerrel elkeverjük. Utána beletesszük a lisztet, és azt is elkeverjük. A fehérjét felverjük, mikor kemény hab, hozzátesszük a sárgájához, és óvatos, körkörös mozdulatokkal összekeverjük. Ráöntjük a tésztát a cukros szeletelt mandulára. Rátesszük a meggy szemeket, de nem kell lisztbe forgatni, mert akkor nem süllyed le, és most az a cél, hogy lesüllyedjen. Berakjuk a sütőbe, és készre sütjük. Ha megbizonyosodtunk arról hogy jó a piskóta már szúrópróbával, akkor kivesszük, és hagyjuk hűlni. Mikor meghűlt, egy tálcára fejjel lefelé kifordítjuk. Szeleteljük, és tálaljuk. Én vanília fagylaltot, és csokiöntetet ajánlok hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem