Meggyes mákos béles a Desszertek kategóriában
A lisztet a Ramával összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, két tojássárgát, a tejfölt és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük pihenni. A töltelékhez a darált mákot a cukorral, a meggyel, a citrom reszelt héjával és a forró tejjel elkeverjük, majd a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. Az omlós tésztát elfelezzük, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és az egyik tésztalappal kibélelünk egy magas falú tepsit. Rákanalazzuk a meggyes máktölteléket, eligazítjuk, befedjük a másik tésztalappal, majd éles késsel ferde vonalakkal beirdaljuk a tetejét. Végül megkenjük tojássárgával, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűtjük, és nagyobb kockákra vágva tálaljuk. Tálaláskor a meggyes mákos bélest ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.