Meggyes lúdláb
Meggyes lúdláb
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kristálycukor - 6 evőkanál
  • liszt - 6 evőkanál
  • tojás - 6 egész
  • étolaj - 1 dl
  • kakaó - 2 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • meggy - 1 pohár

A krémhez

  • tej - 3 dl
  • liszt - 3 evőkanál
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 25 dekagramm
  • kakaó - 3 evőkanál
  • rumaroma - 1 darab

A mázhoz

  • tejbevonó - 1 tábla
  • olaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, mérsékelten meleg hőfokon megsütjük. Ezalatt a meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A Ramát a porcukorral, a kakaóval, és a rumaromával habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a langyosra hűlt krémet. Felét a tésztára egyengetjük, rátesszük a lecsöpögtetett, magzott meggyet, majd a krém másik felét is rákenjük. Tetejét olajjal elkevert olvasztott csokoládéval öntjük le. Ha kihűlt, vizes késsel felvágva tálaljuk.