Feltöltve:

Meggyes lúdláb

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A mázhoz

tejbevonó1 tábla
étolaj2 evőkanál

A krémhez

rumaroma1 darab
kakaó3 evőkanál
porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
liszt3 evőkanál
tej3 dl

A tésztához

meggy1 pohár
sütőpor1 csomag
kakaó2 evőkanál
étolaj1 dl
tojás6 egész
liszt6 evőkanál
kristálycukor6 evőkanál

Meggyes lúdláb a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, mérsékelten meleg hőfokon megsütjük. Ezalatt a meggyet kimagozzuk, és lecsepegtetjük. A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A Ramát a porcukorral, a kakaóval, és a rumaromával habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a langyosra hűlt krémet. Felét a tésztára egyengetjük, rátesszük a lecsöpögtetett, magozott meggyet, majd a krém másik felét is rákenjük. Tetejét olajjal elkevert olvasztott csokoládéval öntjük le. Ha kihűlt, vizes késsel háromszögekre vágva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem