Feltöltve:

Meggyes linzertorta

timer 60
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Töltelék

meggy (befőtt is lehet)30 dekagramm
víz (lehet a befőtt saját leve is, akkor kevesebb cukor is elegendő)1.5 dl
cukor10 dekagramm
keményítő6 dekagramm
Rama Vajas Íz5 dekagramm

Linzertészta

liszt30 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Rama Vajas Íz20 dekagramm
tojás1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a porcukorral és a Ramaval elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztából lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk, majd kibéleljük vele a piteformát. A túlnyúló részeket levágjuk. A piteformába fektetett tészta alját villával megszurkáljuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük (kb 30 perc alatt). Amíg a tészta sül, a levágott részeket összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és szíveket és csillagokat szúrunk ki belőle. Ezeket külön megsütjük (190°C, kb. 15 perc), és ezekkel díszítjük majd a pite tetejét.

  2. 2. lépés

    A friss meggyet egy lábasban 2 evőkanál vízzel és a cukorral megpároljuk, de maradjon darabos, ne főzzük szét. (ha befőttet használunk, akkor elég csak felforralni) A maradék vizet a keményítővel elkeverve a meggyre öntjük, és besűrítjük. Végül a Ramat is belekeverjük. A kész tölteléket a kisült tésztára halmozzuk, majd rátesszük a kisült szívecskéket és csillagokat. A formában hagyjuk kihűlni, ezután kivehetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem