Feltöltve:

Meggyes, likőrös kuglóf

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt25 dekagramm
cukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás5 darab
vaníliás cukor1 csomag
tej3 evőkanál
narancs lereszelt héja1 darab
sütőpor2 evőkanál
meggybefőtt1 pohár
krémlikőr6 evőkanál
1 csipetnyi

A mázhoz

krémlikőr6 evőkanál
porcukor15 dekagramm
kakaópor1 teáskanál
natúr pisztácia3 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát jól kikeverjük a kétféle cukorral, a sóval, és a narancshéjjal. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a likőrt, és a tejet. A fehérjéket kemény habbá verjük, és a sütőporral elkevert liszttel a masszához adagoljuk. A jól lecsöpögtetett befőttet 1 evőkanál liszttel meghintjük, majd a tésztához keverjük.Ramával kikent, lisztezett kuglófformába (22 cm átmérőjű) töltjük, és előmelegített sütőben 170-180°C-on kb. 1 órán át sütjük. Pár percig pihentetjük a formában, majd kiborítjuk a formából, és rácson kihűtjük. Öt evőkanál likőrrel meglocsoljuk a kuglófot. A maradék likőrből, a porcukorból és a kakaóporból sima mázat keverünk, és bevonjuk vele a süteményt. Aprított pisztáciával megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem