Meggyes lepény (nagyon finom)
Meggyes lepény (nagyon finom)
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 egész
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • Ráma - 6 dekagramm
  • porcukor - 20 dekagramm
  • finom morzsa - 12 dekagramm
  • kimagozott meggy - 0.5 kilogramm
  • citrom reszelt héja - 0.5 darab
  • ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk

Elkészítés:

  1. A tojássárgákat a Ramával, a cukor felével és a citromhéjjal jó habosra keverjük, a tojásfehérjéket jó keményre felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét, azzal is simára verjük. A morzsában elvegyítem a sütőport és a habbal felváltva adom a tojássárgákhoz. Utoljára a habot adom hozzá, és nagyon lazán keverem bele, hogy a hab ne törjön össze. Ramával kikent közepes méretű tepsibe öntjük és a levétől lecsurgatott meggyet a tetejére szórjuk, kissé belenyomkodjuk. Én a meggyet előtte mindig egy tálba teszem, és fahéjas porcukorral összekeverem. Ebben állni hagyom kb. fél órát, nagyon jó ízű lesz tőle a meggy. Előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük. Jó étvágyat hozzá!