Feltöltve:

Meggyes lepény

timer 10
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tej1 dl
tojássárgája1 darab
cukor2 evőkanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

magozott meggy1 kilogramm
cukor10 dekagramm

A kenéshez

tojásfehérje1 darab

A szóráshoz

zsemlemorzsa1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A meggyet keverjük el a cukorral egy tálban. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, amibe kevés cukrot szórunk. A lisztet a Ramával, a sóval, a maradék cukorral és a tojássárgával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a közben felfuttatott élesztős tejet és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kettévesszük és hűtőbe tesszük 1 órára. Utána kinyújtjuk tepsi méretűre mindkettőt.

  2. 2. lépés

    Az egyik lapot Ramával kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával és rászórjuk a lazán kinyomkodott cukros meggyet. A vaníliás cukrot összekeverjük a fahéjjal és meghintjük vele a meggyet. Beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk és hideg sütőbe tesszük. 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem