Feltöltve:

Meggyes Lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
sütőpor1 darab
tojássárgája2 darab
tejföl1 darab
cukor10 dekagramm

Töltelék

meggy1 darab
cukor15 dekagramm
zsemlemorzsa4 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
fahéj2 evőkanál

Meggyes Lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az 50dkg lisztet, melyhez 1 cs sütőport kevertünk, 25 dkg Ramát 1 tojás sárgával, 4 kanál tejföllel, kevés sóval, 10 dkg cukorral deszkán jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk. A tészta felét egy nagyobb tepsi aljára téve, 2 kanál zsemlemorzsával megszórjuk. Kimagozott, és jól megcukrozott meggyel ujjnyi vastagon befedjük. Azután az 1 csomag vaníliás cukorral, a fahéjjal és a zsemlemorzsával megszórjuk. A tészta másik felét ráhelyezve, tojással megkenjük, és villával több helyen megszurkálva, forró sütőbe sütjük. Négyszögletes darabokra vágjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem