tej | 1 darab |
---|---|
zsír vagy Rama | 15 dekagramm |
tojás | 2 egész |
cukor | 20 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
sütőpor | 1 csomag |
finomliszt | 0.5 kilogramm |
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk | |
meggy (befőtt is lehet) | |
vékony csíkokra vágott, hámozott mandula (készen így kapható) | |
vörösbor | |
Rama a tepsi kikenéséhez | |
darabolt étcsoki | |
tej és 5 dkg ét tortabevonó | |
házartási keksz |
meggy | 2.5 kilogramm |
---|---|
cukor | 1 darab |
búzadara | 1 darab |
Meggyes lepény a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit összegyúrom és két részre osztom. Kikent, lisztezett tepsibe az egyik tésztarészt belenyújtom. A tésztát beszórom búzadarával, hogy mindenütt legyen a tésztán. A kimagozott meggyet ráteszem, ( én szeretem, ha bőven van benne töltelék, azért számítok bele 2,5 kg meggyet). Ízlés szerint cukorral megszórom, majd a tészta másik részét is kinyújtom és a meggyre teszem. Forró sütőben megsütöm.