Feltöltve:

Meggyes, habos, omlós süti

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma25 dekagramm
citrom kifacsart leve és reszelt héja1 darab
sütőpor1 csomag
finomliszt45 dekagramm
tojássárgája3 darab
kristálycukor15 dekagramm

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A töltelékhez

darabos, gyümölcsös meggylekvár70 dekagramm

A tetejére

porcukor15 dekagramm
tojásfehérje3 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A puha (szobahőmérsékletű) Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük. A többit egyenletesen egy Ramával kikent tepsibe nyomkodjuk. Jó vastagon megkenjük a meggylekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk. A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk, és a habot ezzel becsíkozzuk, vagy berácsozzuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lángon, (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C), 22-24 percen át sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem