Feltöltve:

Meggyes gesztenyetorta

timer 2
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Főzött krémhez

rumaroma (ízlés szerint)1 kevés
gesztenyemassza1.5 csomag
magozott meggy1 pohár
habfixáló2 csomag
vaníliás cukor1 csomag
porcukor3 evőkanál
habtejszín0.5 liter
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás1 darab
liszt3 evőkanál
tej3 dl

Díszítéshez

habfixáló1 csomag
habtejszín2 dl

Tetejére és oldalára

darált dió1 kevés
tortabevonó étcsoki1 darab

Tésztához

tojás8 darab
víz vagy tej (szükség szerint)1 kevés
sütőpor1 csomag
liszt8 evőkanál
kristálycukor8 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tortalaphoz 8 db tojássárgát 8 evőkanál kristálycukorral habosra keverünk. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, szükség szerint pici vizet vagy tejet, hogy ne legyen túl sűrű. Külön tálban kemény habnak felverjük a 8 tojásfehérjét és óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Vigyázzunk, hogy ne törjön nagyon össze a tojásfehérje. Sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, kilisztezett nagy tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

  2. 2. lépés

    A 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel és 1 tojással keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az 1/2 csomag gesztenyemasszát áttörjük. A 20 dkg Ramát a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és ízlés szerint rumaromát, majd összekeverjük a főzött krémmel.

  3. 3. lépés

    A 0,5 liter habtejszínt felverjük 3 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 2 csomag habfixálóval. Háromfelé vágjuk a kihűlt tortalapot és megkenjük az alsó lapot a gesztenyés masszával, erre teszünk a felvert habtejszínből, rá a magozott meggyet és a következő tésztalapot.

  4. 4. lépés

    Erre ugyanúgy tesszük a krémet, mint az alsó lapra, de el is hagyhatjuk a habtejszínt és a meggyet, akkor csak a gesztenyekrémet rakjuk rá. Az oldalát is bekenjük krémmel, és beszórjuk darált dióval.

  5. 5. lépés

    Tetejére felolvasztjuk az étcsokit és rákenjük. Díszítéshez a 2 dl habtejszínt felverjük a habfixálóval.

  6. 6. lépés

    Ha a második sor krém után elhagytuk a habtejszínt és a meggyet, akkor nem kell a 2 dl habtejszínt felverni, mert marad annyi az előzőleg felvert habtejszínből, hogy elég a díszítéshez is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0