Feltöltve:

Meggyes Dunahullám

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma25 dekagramm
cukor25 dekagramm
tojás6 darab
liszt35 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál

A tetejére

magozott meggybefőtt1 pohár
vaníliás pudingpor1 csomag
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tortadara a díszítéshez1 kevés

Meggyes Dunahullám recept.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és a masszát habosra keverjük.

2. lépés

Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk, elég sűrű lesz a tészta. Én ilyenkor szoktam belekeverni kb.:1-1.5 dl meleg vizet. A tészta felét Ramával kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk és megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez.

3. lépés

A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük.

4. lépés

Közben elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), majd lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. A Ramát habosra keverünk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem