Feltöltve:

Meggyes csokoládékocka

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

étcsokoládé15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás5 darab
liszt8 csapott mokkáskanál

A töltelékhez

fehér csokoládé20 dekagramm
tejszín4 dl
vaníliás cukor1 evőkanál
meggy60 dekagramm

A díszítéshez

ét tortabevonó10 dekagramm
koktélcseresznye1 darab

Elkészítés

1. lépés

A lereszelt étcsokoládét forró vízfürdőn megolvasztjuk. A puha Ramát a cukorral krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a folyékony csokoládét. Váltogatva belevegyítjük a tojások sárgáját és az átszitált lisztet, végül beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.Ramával kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük. A feldarabolt fehér csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés közben felforraljuk. A kihűlt masszát sűrű krémmé felverjük. A tésztát keresztben félbevágjuk. A krém felét az alsó lapra simítjuk. A kimagozott meggyel kirakjuk, rásimítjuk a maradék krémet, majd a másik lappal betakarjuk. A széttördelt, megolvasztott ét bevonóval megkenjük, és dermedni hagyjuk. Kockákra vágjuk, és koktélcseresznyével, vagy meggyel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem