Feltöltve:

Meggyes clafoutis

timer 20
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

friss meggy kimagozva45 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás2 nagy
tojássárgája1 darab
liszt10 dekagramm
1 csipetnyi
tej1.75 dl
zsíros tejszín4 evőkanál
vaniliaaroma1 csapott evőkanál

A tepsi kenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

1. lépés

Egy kb 1,25 liter űrtartalmú hőálló tálat kikenünk Ramával. A meggyet a tál aljára szórjuk. Keverőtálban a tojást és a tojássárgát a cukorral kézi mixerrel fehéredésig verjük. Először a lisztet és a sót, majd lassan a tejet, a tejszínt és a vaníliaaromát is hozzákeverjük, amíg könnyű sima tésztát kapunk. A tésztát a meggyre öntjük. A tálat az előmelegített sütőbe tesszük, 45 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz és megszilárdul. Legalább 5 percig állni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem