Feltöltve:

Meggyes baklava

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony rétestészta50 dekagramm
tojás3 darab
tejszín2 dl
cukor18 dekagramm
olaj2 dl
vaníliás cukor2 púpos evőkanál
őrölt dió20 dekagramm
sütőpor1 darab
fahéj1 darab
meggybefőtt1 kilogramm

Sziruphoz

meggylé4 dl
cukor25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Megfelelő edényben egyesítsük a tojást, tejfölt, cukrot, 1,5 deci olajat, vaníliás cukrot, őrölt diót, egy kevés fahéjat ízlés szerint, és jól összekeverjük. A meggyet kinyomkodjuk. Megfelelő tepsit kikenünk olajjal, és az aljára egy-két réteslapot teszünk, erre meggy és egy kis krém kerül, majd megszórjuk meggyel és ráteszünk egy-két lapot. Így rétegezzük addig míg el nem fogynak a hozzávalókat. Felülről két lap legyen. Megkenjük olajjal, felszeleteljük kockára, és megsütjük. Külön összefőzzük a meggylevet 25 dkg cukorral addig, amíg hígabb szirupot nem kapunk, és hagyjuk kihűlni. A megsült baklavát, miközben még meleg, öntsük le a hideg sziruppal, fedjük le egy ruhával, és hagyjuk
hűvös helyen teljesen kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem