Feltöltve:

Meggyes ujjlenyomat süti

timer 40
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Laktózmentes Rama sütőmargarin115 gramm
Cukor65 gramm
Tojás1 darab
Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília1 teáskanál
Liszt135 gramm
1 csipetnyi
pirított, aprított dió100 gramm
meggylekvár50 gramm
rum (opcionális) teáskanál

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 175 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt tepsi

Ételintolerancia

Laktóz mentes

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 175°C-ra, a sütőlemezre tegyünk sütőpapírt.
    A tojásokat válasszuk szét.

  2. 2. lépés

    A szobahőmérsékletű margarint keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojás sárgáját (a fehérjét tegyük félre egy tálkába, később szükség lesz rá!), vanilia aromát és keverjük ezzel is simára.
    Szitáljuk bele a sót, lisztet és gyúrjuk egyneművé.

  3. 3. lépés

    A tojásfehérjét egy villával kissé verjük fel.
    Az aprított diót is öntsük egy tálkába.
    A tészta masszából formázzunk diónyi golyókat, amelyeket először forgassunk meg a tojásfehérjében, majd az aprított dióban és helyezzük a sütőlemezre.

  4. 4. lépés

    Az ujjunkkal nyomjunk mindegyik golyó közepére egy-egy mélyedést. Ezeket a mélyedéseket még sütés előtt megtölthetjük egy-egy kanál meggylekvárral, de várhatunk ezzel a sütés utánig is - ízlés szerint. (A meggylekvárt ízesíthetjük egy fél teáskanálnyi rummal.)

  5. 5. lépés

    Előmelegített sütőben süssük a kekszeket 12-15 percig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek