Feltöltve:

Meggyes-túrós szeletek

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

Ráma25 dekagramm
cukor16 dekagramm
1 csipetnyi
tojás4 darab
csokoládé reszelék5 dekagramm
rum1 teáskanál
liszt35 dekagramm
csokoládés pudingpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál
fahéj1 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 teáskanál
túró50 dekagramm
tejföl (150 g/pohár)3 pohár
vaníliás pudingpor3 púpos kávéskanál
cukor14 dekagramm
meggybefőtt (720 ml)1 pohár
porcukor a szóráshoz1 adag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Keverjük habosra a Ramát, a cukrot, a sót és a tojásokat, majd keverjük bele a csokoládéreszeléket és a rumot. Szitáljuk át a lisztet a csokoládés pudingporral, a kakaóporral, a fahéjjal és a sütőporral, majd dolgozzuk a tojásos masszába. A töltelékhez keverjük össze a túrót, a tejfölt, 1 cs. vaníliás pudingport és 10 dkg cukrot. A meggyet csepegtessük le, a levét fogjuk fel egy edényben. A meggyléből a maradék cukorral és pudingporral főzzünk pudingot, és keverjük bele a gyümölcsöt. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy mély tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a tészta felét, osszuk el rajta előbb a meggyes, aztán a túrós keveréket. A tészta másik felét "foltokban" helyezzük rá, és 180 fokon kb. 45 percig süssük. A sütemény hűtsük ki, daraboljuk fel, és porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint tejszínhabot kínáljunk hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem