Feltöltve:

Meggyes-tejszines szelet

timer 75
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
kristálycukor6 evőkanál
rétesliszt6 evőkanál
kakaópor1 evőkanál

A töltelékhez

kristálycukor1 kevés
meggybefőtt2 pohár
étkezési keményítő4 csomag
Ráma250 gramm
habtejszín500 milliliter
habfixáló2 csomag

A díszítéshez

csokoládéforgács1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat keverjük habosra 3 ek. cukorral. A fehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd keverjük a tojássárgás masszához. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaóport, öntsük a tésztát egy tepsibe, és előmelegített sütőben 185°C -on süssük 12-15 percig. A befőtt levét szűrjük le, adjunk hozzá egy liter vizet, és édesítsük ízlés szerint. Öntsünk le egy keveset a léből és tegyük félre. A többit keverjük össze a keményítővel és főzzük sűrűre. A krémet osszuk két részre. Az egyik felébe még forrón keverjük bele a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a Ramával. A piskótát locsoljuk meg a félretett befőttlével és kenjük meg előbb a meggyes, majd Ramás krémmel. A tejszínt a habfixálóval verjük habbá, aztán kenjük a sütemény tetejére. Csokiforgáccsal díszítsük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem