Feltöltve:

Meggyes-mákos túrószelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez és a rakományhoz

piros tortazselépor2 csomag
menta vagy citromfűlevélke1 csokor
csokiforgács1 evőkanál
habfixáló1 csomag
meggy vagy cseresznye1 kilogramm
zselatin1 csomag
natúr joghurt2.5 dl
tehéntúró250 gramm
citrom1 púpos evőkanál
+ 4 evőkanál porcukor50 gramm
tejszín2.5 dl
szűrt almalé2.5 dl

-

meggy, vagy ribizlidzsem100 gramm
cukor120 gramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás5 darab
liszt120 gramm
1 darab
narancs lereszelt héja1 darab
darált mák30 gramm
Ráma30 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy 20x30 cm-es mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A cukrot, a vaníliás cukrot, és a tojásokat kemény habbá verjük. A lisztet összedolgozzuk az egy csipet sóval, a reszelt narancshéjjal és a mákkal. Apránként, lazán a tojáskrémhez keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott Ramát. Tepsibe simítjuk, és középmagasságon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, (kissé összeesik), megkenjük a felforrósított darabos dzsemmel, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőpapír és a tepsi oldala közötti rést összegyűrt fóliahurkákkal kitöltjük, (hogy a formában tartsák a krémet). A gyümölcsöt megmossuk kimagozzuk, lecsepegtetjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A joghurtot, a túrót, a citrom reszelt héját és levét, valamint 50 g porcukrot botmixerrel simára keverünk. A zselatint 1/2 dl vízzel, mérsékelt tűzön felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről, és folyamatosan keverve hozzáadunk egy kis merőkanál joghurtkrémet, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a krém egészébe. 10 percre hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kissé besűrűsödjön. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, több részletben beleforgatjuk a krémbe, majd a tészta tetejére simítjuk. Belenyomkodjuk a gyümölcsszemeket, és 6 órára hűtőbe tesszük. A zseléporból, az almaléből, 2,5 dl vízből, és a maradék 4 ek. porcukorból tortabevonót készítünk. Egyenletesen a gyümölcs tetejére öntjük, és további egy órára behűtjük. Tálaláskor sütőpapírostól vágólapra emeljük a tésztát, és 3x10 cm-es szeletekre, vagy 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk a sütik tetejére, majd csokiforgáccsal is díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0