Feltöltve:

Meggyes-mákos túrószelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

meggy, vagy ribizlidzsem100 gramm
Ráma30 gramm
darált mák30 gramm
narancs lereszelt héja1 darab
1 darab
liszt120 gramm
tojás5 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor120 gramm

A krémhez és a rakományhoz

szűrt almalé2.5 dl
piros tortazselépor2 csomag
tejszín2.5 dl
+ 4 evőkanál porcukor50 gramm
citrom1 púpos evőkanál
tehéntúró250 gramm
natúr joghurt2.5 dl
zselatin1 csomag
meggy vagy cseresznye1 kilogramm
habfixáló1 csomag
csokiforgács1 evőkanál
menta vagy citromfűlevélke1 csokor

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy 20x30 cm-es mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A cukrot, a vaníliás cukrot, és a tojásokat kemény habbá verjük. A lisztet összedolgozzuk az egy csipet sóval, a reszelt narancshéjjal és a mákkal. Apránként, lazán a tojáskrémhez keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott Ramát. Tepsibe simítjuk, és középmagasságon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, (kissé összeesik), megkenjük a felforrósított darabos dzsemmel, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőpapír és a tepsi oldala közötti rést összegyűrt fóliahurkákkal kitöltjük, (hogy a formában tartsák a krémet). A gyümölcsöt megmossuk kimagozzuk, lecsepegtetjük. A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A joghurtot, a túrót, a citrom reszelt héját és levét, valamint 50 g porcukrot botmixerrel simára keverünk. A zselatint 1/2 dl vízzel, mérsékelt tűzön felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről, és folyamatosan keverve hozzáadunk egy kis merőkanál joghurtkrémet, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a krém egészébe. 10 percre hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kissé besűrűsödjön. 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, több részletben beleforgatjuk a krémbe, majd a tészta tetejére simítjuk. Belenyomkodjuk a gyümölcsszemeket, és 6 órára hűtőbe tesszük. A zseléporból, az almaléből, 2,5 dl vízből, és a maradék 4 ek. porcukorból tortabevonót készítünk. Egyenletesen a gyümölcs tetejére öntjük, és további egy órára behűtjük. Tálaláskor sütőpapírostól vágólapra emeljük a tésztát, és 3x10 cm-es szeletekre, vagy 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk a sütik tetejére, majd csokiforgáccsal is díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem