Feltöltve:

Meggyes-diós rácsos

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt40 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
tejföl1 dl

Töltelék

darált dió20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojás4 darab
vaníliás cukor0.5 csomag
citrom leve1 darab
magozott meggybefőtt2 pohár
zsemlemorzsa1 marék

Meggyes-diós rácsos a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a Ramát. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük amíg a tölteléket összeállítjuk. 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliacukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához. A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 30x35 tepsibe terítjük. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát kanalanként rátesszük, azért csak kanalanként, mert nem tudjuk elsimítani, olyan sűrű. Az 1/3 tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk a diós hab tetejét. A rácsot tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem