Meggyes- tejszínes csók a Desszertek kategóriában
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és evőkanál segítségével beleforgatjuk úgy, hogy ne törjön össze a hab. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (38x24 cm-es) öntjük a masszát és készre sütjük. Sütés után hagyjuk hűlni, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a vanília aromát. Minden egyes piskótatallérunk közepére meggyet helyezünk, ízlés szerinti mennyiséget, majd a tejszínhabunkat habzsák segítségével a piskótára halmozzuk. Tetejét tortadarával díszítjük, de leönthetjük csokoládémázzal is.