Medvesajtos kifli
Medvesajtos kifli
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 60 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • élesztő - 5 dekagramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • tojás - 2 egész
  • tejföl (175 gr) - 1 doboz
  • étolaj - 1 dl

Kenéshez

  • Ráma - 15 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • kenhető tubusos sajt (100 g) - 1 tubus

Ízlés szerint

  • tejföl - 2 evőkanál
  • sonka apróra vágva (kb) - 20 dekagramm
  • metélőhagyma - 1 darab
  • petrezselyem - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk és kelesztjük. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós Ramával kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. Kilenc cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk és 3-3 lapra osztjuk. Mindegyik kör alakú lapot a sós Ramával megkenünk és hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy medvesajttal, vagy sonkával ízesítjük. Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető és erre is szórhatunk sonkakockákat. Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk. Mindegyik változat finom, kinek mi az igénye. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.