liszt | 60 dekagramm |
---|---|
tej | 1 dl |
élesztő | 5 dekagramm |
cukor | 1 teáskanál |
tojás | 2 egész |
tejföl (175 gr) | 1 doboz |
étolaj | 1 dl |
Ráma | 15 dekagramm |
---|---|
só | 1 evőkanál |
kenhető tubusos sajt (100 g) | 1 tubus |
tejföl | 2 evőkanál |
---|---|
sonka apróra vágva (kb) | 20 dekagramm |
metélőhagyma | 1 darab |
petrezselyem | 1 darab |
Medvesajtos kifli a Előételek kategóriában
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk és kelesztjük. A tésztában nincs só, mert mindegyiket sós Ramával kenjük majd meg, s az elég lesz hozzá. Kilenc cipót készítünk ebből a tésztából. A cipókat kisodorjuk és 3-3 lapra osztjuk. Mindegyik kör alakú lapot a sós Ramával megkenünk és hármasával egymásra rakjuk. Hagyjuk pihenni, kb. 20 percet, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk és ízlés szerinti krémmel megkenjük. Tejföllel, vagy medvesajttal, vagy sonkával ízesítjük. Ha a sajttal kenjük, egy kis tejfölt tegyünk hozzá, úgy könnyebben kenhető és erre is szórhatunk sonkakockákat. Vagy a sajthoz a tejföl mellett csak metélőhagymát rakjunk. Mindegyik változat finom, kinek mi az igénye. Ha megkentük a cikkeket, kiflit formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit még kelesztjük, tetejét tojássárgával megkenjük, majd kb. 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.