Medvehagymás, sajttal töltött kifli
Medvehagymás, sajttal töltött kifli
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cottage chees - 40 dekagramm
  • medvehagyma - 1 csomag
  • bors - 1 kevés
  • krumplipüré - 10 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • joghurt - 2 dl
  • olvasztott Rama - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • teljes kiőrlésű Graham liszt - 10 dekagramm
  • sima liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • cukor - 1 teáskanál
  • só - 1 evőkanál
  • reszelt sajt a kiflik tetejére - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A felfuttatott élesztőhöz adjuk a tejfölt, a két tojássárgát és egynek a fehérjéjét, a joghurtot, a krumplipürét, az olvasztott Ramát, végül a liszteket, majd a sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melye t 1 óra alatt megkelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, két adagra osztjuk, kinyújtjuk kerekre és 10 cikkre osztjuk.
  4. A medvehagymát felaprítjuk, hozzákeverjük a cottage cheeshez, esetleg kissé borsozzuk. Egy lapos evőkanálnyit a kiflikbe töltünk, feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távolabb, mert jól megnőnek. Megkenjük a maradék tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 15 percet kelesztjük, majd 180 C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.