Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa
  • timer3 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • medvehagymalevél - 10 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 1 dl
  • Ráma - 25 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • só - 1 darab
  • cukor - 1 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztává, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, és az előbbi módon felcsavarjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük. Nagyon finom.